pondělí, července 5

Spolu s výjimkou


Když Kelley a Brendan James uvedlo, že jejich manželský slib v červnu, mohou mít slíbili lásku, čest a milovat "až nás smrt nerozdělí, a to iv případě, skvělou pracovní příležitost přijde, že má nás, kteří žijeme v různých městech."

Tento měsíc dva se připojí k rostoucímu počtu dual-kariéry páry, kteří jsou ženatí, ale odděleny většinu času jejich pracovní místa. Demografy zpráva, že existuje více než 1 milion z nich ve Spojených státech, což je číslo, které neobsahuje people v dlouhodobém-dlouhodobé vztahy, které nejsou oddáni.

Brendan, 30, na výběr pohybující se jeho společnost New Yorku, oba souhlasí s tím, že je to skvělá příležitost, nebo najít jinou práci v oblasti Baltimore.

Kelley, 27, nedávný absolvent právnické škole, miluje svou práci v Towson, Md, kde se pracuje na soudní spory a rodinného práva. Ona právě začalo v létě, a když se stěhuje do New Yorku, ona bude muset složit státní advokátní zkoušky, než se hledá jinou práci.

Je to starosti oddělení, ale oni si vzít to, co říkají poradců je jedním z nejdůležitějších kroků při řešení životní styl dojíždějící pár: Mají set-in-kámen plánu, když uvidí navzájem. Bude to něco, co se může spolehnout na a těšíme se na.

"Rozhodli jsme se, my nebudeme skákat o víkendech," říká Kelley, i když vím, že bude drahá a vyčerpávající dojíždět mezi New York a Baltimore nejméně čtyřikrát do měsíce.

Páry vždy museli žít odděleně z důvodů, včetně vojenské služby, a cestovat za prací. Co je nového je to, že kariéru žen jsou stejně důležité jako jejich manželé '. Zmenšující trhu práce ztěžuje nalezení stejně dobrou práci ve stejném městě a páry se obávají, že pokud jeden z nich se pohybuje s ostatními a má horší práci, budou následovat zášť.

Levnější a častější nonstop letů mezi městy, aby dojíždění zdá uskutečnitelný. A když jsou od sebe, mohou páry zůstat v kontaktu snadněji než v minulosti se e-mail, in-Plán sítě mobilních telefonů a nových technologií, jako je Skype, volné globálních služeb internetové telefonie.

Jedním z důvodů, dlouho-vzdálenosti vztahy jsou na vzestupu, je, že mnozí z nich začít s online datování. Long-vzdálenost vztahy jsou tak časté, že jsou jen náhodně jako LDRs.

Spolu žijí odděleně už se zdá, jako začátek konce vztahu.

Nikdo tvrdí, že mají samostatné domy je nejlepší způsob, jak zůstat v lásce, ale vědci se dělí o dlouhodobý účinek LDRs.

David Popenoe, sociolog a co-ředitel Národního Rutgers University manželství Project, má tradiční přístup: Páry dělat lepší, když jsou spolu na denní bázi. S poukazem na zemi vysoká rozvodovost, on se obává, že nežijete je další z mnoha tlaků na dnešní manželství. "Mohlo by to být takzvaný bod zlomu. '"

Hned však dodává: "Není to trvalé uspořádání obvykle, a děláte to nejlepší co můžete."

Jaine Carter, psycholog a spoluautor knihy pracuje / pracuje (cartercarter.com, 1996), je více otevřený. Jediným přínosem, říká, je na profesní růst každého člověka.

"Vztah není popředí ve vašem životě. Pokud si nejste tam, nejsi tam. Jediný způsob, jak jsem viděl, že práce je, pokud nastavíte časový limit."

Ona doporučuje mít pevné zásady pro hostující navzájem, jak Jameses učinil, a re-hodnotit, zda pravidelně dojíždějící životní styl funguje.

Některé výzkumy naznačují, že LDRs fail (nebo uspět), zhruba ve stejné míře jako ostatní vztahy. Před deseti lety Gregory Guldner začal studovat tyto netradiční odbory. Zjistil, říká, že páry roztrhnout z různých důvodů, ale vzdálenost se nezdá být jedním z nich.

"Výzkum je poměrně řídké, ale že řekl, k závěru, že zeměpisné rozdělení je krize pro vztah není potvrzen literatury."

Guldner, ředitel Centra pro studium Long-Vzdálenost vztahy, online středisko informací pro výzkumné pracovníky a další, také hlásí, že lidé nejsou větší pravděpodobnost, že aféra, když jsou odděleny od svého partnera. Pokud lidé se chystáte podvádět, jdou až k falešný hráč.

Ale páry v LDRs starat více o věrnosti než ty, které žijí spolu. Trust je problém.

Na rozdíl od toho, co někteří výzkumníci věří, Guldner říká, jak často páry návštěvu nebo mluvit o telefonu má jen malý vliv na to, zda zůstat pohromadě. Ale páry, které pošlete vlastnoruční dopisy navzájem jsou dvakrát jak pravděpodobný, že zůstanou spolu, jak těch, kteří nesplňují.

A tam je jeden výhody jedno dlouho-vzdálenosti vztah, má výzkumné zobrazeny: Páry v tradičních vztahů může dostat nudit with each other sexuálně časem, zatímco ti v LDRs report s více vzrušující sex žije déle, jednoduše proto, že Nežijeme společně.

Keith Pion, 33, a Angela Whittaker-Pion, 31, oba právníci, kteří spolu žijí v Cantonu, Md, ale při jejich zapojení a pro prvních 16 měsíců po jejich manželství, on byl v Air Force v Tampě na Floridě, zatímco ona zůstala v Baltimore.

"Diskutovali jsme o ní přichází do Tampy," říká, "ale to mělo smysl pro ni, aby zůstali, protože ona měla úžasnou práci."

Jeho počáteční úkol byl na dva roky, ale skončil být čtyři roky.

Oni strávili tisíce dolarů cestují dva nebo tři víkendy z měsíce.

"Rozhodně se o víkendu zábavu," říká. "Bylo to jako líbánky hodně. Ale ty neděli večer, kdy jsme museli odejít bylo těžké."

Udělali bod volá sebe každý večer před tím, než šli spát, a Keith pošle Angela nečekané dárky, jako osvědčení pro lázeňskou léčbu, aby ji nechal vědět, že přemýšlel o ní.

"Jsme sděleny hodně," říká Angela. "To pomohlo. Nemáme se navzájem za samozřejmost, i když jsme teď spolu. Nezapomněli jsme, že."

Účinky dojíždějícího životního stylu by mohlo trvat déle než jen toho, jak dva lidé komunikují. Pokud jsou děti zapojeny je to úplně jiná míčová hra a řada problémů.

Většina výzkumů na dojíždějící vztahů přinesla bílý, měšťácký, manželské páry. Anita P. Jackson, emeritní profesor na Kentské státní univerzitě, je spoluautor jedné z mála studií, která se podíval na černé dojíždějící páry, kteří si myslí, že, čelí problémům s jejich vlastní.

"Jednou z věcí, které stály venku," říká, "je to, že Afro-Američané mají sklon být velmi Společenství-orientovaný. Život dojíždějící životní styl omezené, a způsobil některé osobní obavy budou moci fungovat a rozvíjet mimo Společenství. "

Oni cítili, že oni neměli dost času na jednom místě, aby se stala součástí jedné ze Společenství, a oni viděli, že jako skutečný problém pro sebe, říká.

Přesto, jak Kelly Holá, zástupce šéfredaktora Tango, nový časopis o vztahy, říká: "Mnoho lidí dělá. Nemohou být všichni blázen."

(Kansas City Star)