čtvrtek, července 21

Pokud je to Facebook, to je pravá láska, ne?


WASHINGTON (Reuters) - Pro vytváření Facebook, láska nyní přichází s drop-down menu.

S profily na Facebooku sociální síti téměř de rigueur na univerzitách, mohou studenti určit jejich Stav nabídky s možností od "vzal" na to trvalky oblíbené, "to je složité."

"Je to složité", může také popisovat emocionální výpočty lidi v jejich pozdním mladistvém věku a brzy 20s, aby, jak se rozhodnou, zda jsou jejich vztahy jsou to, co nazývají "Facebook-hodný."

Pro Stephanie Endicott a Marcus Smallegan, studenty prvních ročníků na George Washington University, oznamuje světu, že našel lásku na koleji vysoké školy byl nasnadě.

"Bylo pro mě důležité podělit se moji přátelé, protože jsem tak daleko," Endicott, chodit do školy 3.000 mil daleko od svého domova v Maple Valley, Washington, řekla Smallegan stiskl ruku na lavičce v parku v areálu .

"Ani jeden z nás byl v opravdu dobrý vztah, než se obrátil a my opravdu dobré opravdu rychle," dodal Smallegan, který zaslali vztah na Facebook jednou, jen aby měl to děvče přesunout ze státních a rozejít se s ním přes textovou zprávu na jeho mobilní telefon.

Některé z jejich přátel, nicméně, byl méně harmonické Facebook zkušenosti. Oba Endicott a Smallegan vědět jiných studentů, kteří si mysleli, že jsou ve vztahu - jen aby měl to všechno vyhodit do povětří, když se snažili propojit své dva Facebook profil jako pár, možnost, která vyžaduje souhlas obou stran.

"Bylo to velké citové krizi zhroucení," řekl Smallegan blízkého přítele na středozápadní univerzitě, která byla zničená, když její CyberLink odmítnut mladý muž, který si myslel, že jsou "jen přátelé".

Ne všichni studenti po jejich vztahu status. Pro některé je to otázka ochrany osobních údajů. Pro jiné je to všechno o prodejnost.

"Nikdy jsem změnil Facebook status - to byl vždy jeden, i když jsem se začal angažovat se holky myslím, že je to takhle lepší, dokud jsou velmi vážné, protože lidé hledají, mluví, atd., a. pokud to je super, vážně to může zničit nějakou šanci s jinou dívkou! " Jeden mladý muž, který žádal o to jeho jméno být poskytnuty, aby nedocházelo jeho aktuální a mnoho ex-přítelkyně, napsal v e-mailu.

Ale pro mnoho párů, je "Facebook, hodný" přiznává status na vztah.

Když pár se "bude stabilní", v roce 1950, může mladý muž se nechal svou přítelkyní nosit univerzitní tým svetr nebo dal ji jeho bratrství PIN. Ale 1960 smetou ze stolu ty rituály. Nyní link Facebook se stal veřejně uznávaným symbolem rozumně vážném úmyslu krátký zabývajících nebo bydlet spolu.

"Pro ty, kteří ve vztahu, téma, které stále zněla, že se Facebook dělal to oficiální," řekla Nicole Ellison, odborný asistent telekomunikačních a informačních studií na Michiganské státní univerzity, který studoval sociálních sítí. "To byl termín použili. A když se vztah rozpadl, když se rozešli na Facebook, to je, když se oficiální rozpad."

Facebook dokonce vytváří malou červenou ikonku zlomené srdce, když pár rozděluje.

Duke University Student Adam Zell souhlasil. "Uvedení na Facebooku dělal to oficiální," řekl Zell, který měl "vážný vztah posezení talk" se svou přítelkyní loni po dva nebo tři měsíce dohromady. Udělali společné rozhodnutí, aby "ve vztahu" na Facebooku a link profilů.

Dave Berkman, kdo se duševního zdraví poradenství na University of Wisconsin klinice zjistí, že někteří studenti cítí nuceni definovat sebe na Facebooku, nebo neodolatelně aktualizovat svůj stav znovu a znovu.

"Lidé začínají používat více než telefony, více než textové zprávy, více než instant messaging, dokonce více, než mluvit osobně," řekl. "Je to vąe urychlí. Lidé jsou náchylní k definování, kde jsou, aby mohli ukázat ostatním lidem (online)."

Pokud se Facebook může potvrdit vztah, může také zničit jeden. Ellison ve své vědecké práci se naučil jeden mladý pár v "Facebook-hodné" vztah. Ale on podváděl s mladou ženou, která přirozeně vyhledal jeho Facebook profilu. Když viděla, že měl "oficiální" Facebook přítelkyni, ona kontaktovala jiná žena.

"Pak se dva z nich byli v součinnosti, aby se tento člověk je ze života peklo," řekl Ellison. "Takže, pokud jste ve vztahu a je uvedena na Facebook, nebudou podvádět."