pátek, května 6

Couplesurfing


Muž a žena sedí vedle sebe v kavárně New Yorku, pití piva, sdílení potravy, a neříkám ani slovo. Místo toho, chatování, oni jsou psaní na notebooku o melodie hrál přes sdílené iPod.

"Uvědomil si, že komunikující prostřednictvím psaní bylo mnohem pohodlnější ... jsme provedli ... naše data bez mluvení. Jsme vyměnili sluchátka tam a zpět a napsali a objednal pivo a víno a další potraviny ... Servírka myslel, že jsme blázen," napsal zpěvák Amanda Palmer na http://www.dresdendolls.com/diary.

Vzhledem k tomu, Internet vyvíjí - s jeho webové kamery, iPody, Instant Messaging, širokopásmové připojení, wi-fi a weblogy - jeho obraz jako vztah-škůdce se mění.

Nyní společenský zvyk se objevuje mezi Netorati: pár-surfing.

Razil bloggerů reagovat na sloupec na online verzi "pevné" (http://www.wired.com/news/columns/0 ,71074-0. Html), pár-surfing popisuje "netaholics" nebo "infomaniacs" kdo surfovat vedle sebe - dělá dohromady, co býval viděn jako solitérní aktivita.

To může učinit z počítačové-láska hravější a informativní než vyrovnávací paměti zapařené e-maily vlevo v pozdní 1990.

"Je těžké komunikovat věci jako obrazy, zvuky a URL prostřednictvím řeči," píše Stanley Lieber (nejsem opravdu Stanley Lieber ... a já nejsem z New Yorku) na blog.

Založil Nick Currie, alias iMomus, na http://imomus.livejournal.com/199557.html, má blog přilákala více než 200 příspěvků, které ukazují obrovské množství způsobů využití páry Net.

Pár-surfování může zřejmě být jako světské jako vyprávění navzájem, aby odpadky ven, jako intimní jako sdílení knihu hořící krb, nebo jako okázalý jako maškarní ples.

"Náš nový vztah byl často předmětem mých poznámek LJ (blog) a já bych často říkají věci tam, že bych se mu do tváře," píše Kathryn. Další pár - ženatý 12 let - říkají, že na chvíli se sdělují prostřednictvím blogů, aniž by vůbec diskutovat o svých pocitech tváří v tvář.

"ZADÁVACÍ ELECTROVERTS"

Net je požehnáním pro lidi, kteří jsou verbálně plachý a poskytuje skvělý způsob, jak vyřešit spory o skutečnostech, říkají někteří fanoušci. Některé páry spolu hrají online hry, a výpočetní Zdá se, že oblast, kde muži mohou být mužný.

"Pro mé narozeniny, on aktualizoval jsem RAM a já myslel, že to byl neuvěřitelně romantické," píše Jess.

Ale stejně jako skutečný-život zájmy mohou rozcházet, páry, kteří nesdílejí co jeden blogger tzv. "společné geekdom" můžete najít surfování dělící.

Matka ze Švédska vyzývá k snídani tabulek, které budou přepracovány tak, aby ubytovat počítačů, "jak to je trochu smutné pro syna není vidět jeho vlastního otce u stolu ignorovat ho a všichni ostatní, když čte zprávy ..."

A dokonce i mezi nadšenci - nebo "nabídka electroverts", jak blogger Tim H dabuje nich - otázky soukromí a utajení zvýšení napětí. Amanda Palmer zveřejnila celý napsali "rozhovor", ona se svým přítelem in memoriam, řekl, že nedávno zemřel.

Týkají, Británie je největší vztah poradenství těla, říká o jeden z 10 párů, kteří se snaží svou pomoc uvést nějaký počítač-související problém, a tento trend je na vzestupu.

"Stále více lidí říká, že čas strávený na počítači - ne nutně chat nebo sexy nebo sugestivní míst - je problém," říká Denise Knowles, poradce vztahují.

Ale Knowles uvádí, že čistý sám je často prostředkem, nikoliv kořen, problémů.

"Internet má zvýrazněné, nebo vystavena problémy ve vztazích, které by šly bez povšimnutí, kdyby nebyly počítače v domě," řekla.

Currie souhlasil. Jako každá pohlcující aktivitou, "pár-surfing" funguje pouze pokud oba partneři jsou stejně nadšený, "řekl.

"Po poslechu to, co každý musel říct (na blog) a přemýšlel o své vlastní vztah, jsem dospěl k závěru, že surfování nepoškodí vztahy - pokud oba partneři jsou rovnoměrně do Internetu," řekl podle e-mail.

"Otázkou pak je, zda jeden z nich je právě předstírat!"

Více na téma seznamování přes internet:

Internet Seznamka: Udělal jsem všechny chyby, takže se nemusíte!

Yahoo! Novinky

Matching Language, True Love?