sobota, dubna 16

NYC pár Hail Cab for 2400-Mile Ride


(AP) Betty a Bob Matas odešli a se stěhují do Arizony, ale stejně jako mnozí obyvatelé New Yorku, které Nejezděte, a nechtějí své kočky cestovat celou tu cestu v držení letadlo nákladu.

Jejich řešení: "Hej, taxikář."

Oni se setkali taxikář Douglas Guldeniz, když vítal jeho kabiny po nakupování před několika týdny.

Dostali se mluví o své nadcházející pohybovat, a "my jsme řekli 'Chcete se mnou?'," Řekl Bob Matas, 72, bývalý audio a video technika pro reklamní agentury. "A on řekl: 'Jasně.'"

To bylo zpočátku roubík, Matas řekl, ale jak si povídali během následujících týdnů se stalo skutečností.

Plánují odejít úterý 2400-mile cestu do Sedona, Arizona, s Guldeniz řídit jeho žlutý taxík SUV 10 hodin denně za paušální poplatek ve výši 3.000 dolarů, plus plyn, stravování a ubytování.

Jsou stále přestávku. Standard, měřený tarif by byl asi 5.000 dolarů _ každá cesta, podle Davida Pollack, výkonný ředitel Výboru pro bezpečnost Taxi, skupina řidičů '. Ale město Taxi Limousine a pravidla Komise přímé řidiče a cestující vyjednávat byt jízdné pro cesty mimo město a několik příměstských oblastí.

Je to také dobrý obchod pro Guldeniz.

"Tato práce není jednoduchá, a chci dělat něco jiného," řekl Guldeniz, 45, který byl hnací taxi na dva roky. "Chci mít nějaké dobré vzpomínky."

Matases bude jezdit v pohodový komfort v oblasti sportu Guldeniz je užitkové vozidlo, zatímco jejich kočky jezdit zpět do svých cestovních případech. Mover bude dopravovat své věci.

"Je to trochu neobvyklé, ale bude to zábava," říká Betty Matas, 71, vysloužilý výkonný administrativního asistenta.

Copyright 2007 The Associated Press.

데이트 10 계명


středa, dubna 13

V Iráku Seznamka


BAGDÁD â € "Pro Ali a Noura, láska kvetla v internetové chatovací místnosti.

Oba byli mladí, vzdělaní, oddaní sunnitští muslimové, kteří sdíleli vášeň pro filmy Jima Carreyho a arabské melodie lásku. Po celé měsíce, oni povídali on-line posedle. Vzhledem k tomu, přátelství prohloubila, ona plaše dohodli na webkameru schůzku.

Ale jejich vztah byl odsouzený od začátku: Žije v klidné, měšťácký sousedství východní Bagdád, ona je přes řeku Tigris ve městě válce-roztrhané na západ. Bylo vyloučeno, že by se někdy setkat.

"Zdálo se to jako zbytečná vztah," říká Ali, který se nyní odkazuje na Noura jako "moje ex-přítelkyně internetu." Zastavil se v reakci na její zprávy a ona se nakonec zastavila jejich odesláním.

"Ona musí být naštvaný," říká, hledícího mírně rozpačitý, když se předkloní, aby útržek z cigarety. "Možná kdybychom byli spolu sami, bylo by to jiné."

Mladých Iráčanů, v pasti své domovy ve střední ulicích tohoto krví kapitálu, se stále více obrací na internet na chat s příbuznými, pověsit ven s přáteli a hledání lásky.

Taková virtuální vztahy nabízejí útočiště druhů z otupující izolaci a strachu v době ohromující násilí. Ale až příliš často jsou přeludy â € "svůdné připomínkou života nyní provokativně mimo dosah pro většinu.

"Oni jsou jako ptáci v kleci," říká Anas Attar, 22, jeden z rostoucího počtu podnikatelů zpeněží na poptávku tím, že prodává přístup k TV-založené připojení k internetu.

V Iráku, stejně jako mnoho dalších muslimských zemí, bylo vždy obtížné pro mladé muže a ženy, trávit čas společně. Úvody byly často uspořádány do rodiny a bedlivě garde. Mnoho párů z více poměrů se setkal na vysoké škole, který byl často poprvé, kdy navštěvoval školu koedukační. Ale oni byli zřídka dovoleno být spolu sami, pokud byl zaměstnán.

Jako v Iráku občanskou válku prohloubila, a to i blízcí příbuzní a přátelé zjistili, že je těžké se dostat dohromady.

Reem, stávkující 28-rok-starý s dlouhými tmavými vlasy, make-up těžké a spousta zlatých šperků, který se používá pravidelně setkávat s pevně-pletená skupina na vysoké škole přítelkyň. Oni by piknik v parku, jít nakupovat a klepy na sebe domovy.

Ona neviděl některé z nich už dva roky. Mnozí z nich mají uprchl ze země. Ti, kteří zůstanou venku podniku pouze tehdy, když musí.

Depresi a s příliš mnoho času na její ruce, Reem začal vysílání milostné básně na internetu fórum pro mladé Iráčany. Brzy se dostala dotazy osamělí mladí muži, s kým ona chaty o aktuálním dění a dovolených mimo území Iráku.

Státní úředník, který se bál, aby její příjmení, Reem není zájem o setkání některý z nich, ale ona si užije nespoutané konverzace, které jsou možné pouze on-line.

"Je to velmi zajímavé poznat člověka od omezení kultury a tradice," říká. "Oni mě konzole a řekni mi, že bude den, kdy tento bordel skončí."

Na celém Blízkém východě, více a více mladých lidí dělají to samé. V Iráku existuje několik dalších způsobů, jak pro ně pracovat.

Vysoké školy jsou stále konzervativní a zamračil se na příliš mnoho kontaktu mezi mužskými a ženskými studentů. Mnohé ze starých hospůdky â € "restaurace, kavárny, parky, společenské kluby â €" jsou uzavřeny. Na konci pracovního dne, Bagdádu obyvatelé spěchat domů porazit zákazy vycházení a blížící se tma s jeho hrůzy.

Ali Azawi, vysoký, leštěné student medicíny z dobře-to-do Bagdádu rodiny, začal zoufalství stále s přítelkyní, když on začal vlečným arabský jazyk-chat a našel Noura.

Složil krátký úvod, který on zkopírovat a vložit znovu a znovu po celé hodiny, než se dostane odpověď: "Jmenuji se Ali, 23 let žiji v Bagdádu jsem hledal mladá, krásná žena..."

Noura nejprve se blížil k němu pod pseudonymem â € "," Abbas "â €", který říká, evokovala představy o velký, nemotorný člověk.

Chtěla vědět, co udělal pro bydlení a na které muslimské sektě on patřil. Ujistil jeho odpovědi, když ukázal, že ona byla 24-rok-stará žena, která učila angličtinu na základní škole pár bloků od svého domova.

Oni povídali měsíců, vyměňovat vtipy a stahování hudby a sdílení informací o jejich životy na opačných stranách od Bagdádu.

Jako člověk žijící v relativně bezpečné, nábožensky smíšené čtvrti, mohl Azawi ještě dostat ven a jít na vysokou školu. Ale život byl velmi odlišný pro Noura, žena v Sunni-ovládal oblast, která zaznamenala opakované střety s šíitskými milicemi.

"Byla v pasti mezi své čtyři stěny a před ní PC 24 / 7," říká Azawi, který odmítl poskytnout Noura poslední jméno, protože on říká, že její rodiče by neschválil její chatování s muži na internetu. "Pokaždé, když jsem přihlášen, ona tam byla."

Poprvé ji spatřil na webkameru, říká, našel ji trochu "nafouklé". Ale "Cítil jsem se velmi zvláštní, protože to není snadná věc pro ženu to udělat."

O šest měsíců později, přesto oni nejsou splněny. A ztratil naděje na překlenutí několik kilometrů nemovitostí, který rozdělil je.

Azawi závidí snadnost vztahů ve Spojených státech.

"Vy jste v baru, na ulici, svobody a žádné náboženství soudit vás," říká. V Iráku, "to je boj o srdce."

Internet se stal k dispozici Iráčanů během posledních let represivní vlády Saddáma Husajna. Jen málo věděl, jak ji používat, a přístup byl pevně pod kontrolou.

Po pádu Husajna, internetové kavárny rozšířil, čímž na webu pro stovky tisíc Iráčanů. Předplatitelé state-owned poskytovatele internetu, který má monopol na dial-up připojení, skočil z asi 75,000 v červnu 2004 na téměř 210.000 v květnu 2006, podle údajů americké armády.

Desítky soukromých poskytovatelů nabízí také bezdrátové připojení na satelit-založený huby, obcházet Iráku notoricky známé telefonní linky.

V problematické části hlavního města, někteří kavárny obdrželi hrozby a uzavřené. Militantů obviňují z šíření pornografie a poskytovat prostředky kontaktovat americké armády.

V Karada, relativně bezpečné čtvrti východního Bagdádu, univerzitní studenti v džínách a kšiltovky klepněte pilně na desítkách počítačů v přestavěném domě kachlová v modré a bílé faux mramoru. Zarámované verše koránu pověsit na zeď, a tam jsou limonády v lednici a televizi hrát v rohu. Ale většina z převážně mužského zákazníci zírali upřeně na svých obrazovkách.

"Všechno, co udělat, je chat, chat, chat," říká majitel Yousef Abdulla, 25, počítačové vědy, který otevřel hlavní Shirifi Internet Cafe před třemi lety. "Oni mají možnost rozšířit své obzory s tímto portálem a získat jakékoli informace, které chtějí o ničem, ale všechny mají zájem právě chatuje â €", zejména s dívkami. "

Mnozí doufají, že najde manželku v jiné zemi, která jim pomůže uprchnout Iráku.

Evan Bazi, 21, také počítačové vědy hlavní, přijde do kavárny skoro každý den a chaty pro hodiny s přáteli ve Spojených státech, na Filipínách, Saúdská Arábie, Egypt a Irák, žádný z koho on se setkal. On popisuje těchto zasedání jako "útěk z smutnou realitu."

"Chtěl bych najít můj kamarád," říká. Ale on byl zklamán tím, že dívky se setkal online.

"Většina dívek, které jsem se přiblížil, nebo kteří se ke mně, že jsou příliš materialistická a zeptat se mě, co auto mám řídit, nebo kolik peněz mám," říká zachmuřeně. "Chci najít dívku, která mě má ráda a chce, abych pro osobu, kterou jsem, ne pro peníze, které mám."

Několik žen, také přišel do kavárny, ale většina jsou doprovázeny mužského příbuzného a zůstat pouze krátkou dobu, Abdulla říká. Ti, kteří si mohou dovolit měsíční poplatek ve výši $ 30 až 50 dolarů raději objednat k internetu doma.

Patří mezi ně Dahlia Muayed, společenští 29-rok-starý kdo bliká veselý úsměv na fotografii pošle e-mailem po poklesu na riziko setkání se západním reportérem.

Drobná brunetka, která odmítne hradit její trendy bob s šátkem, který se používá k rozdělení svého času mezi duševní zdraví lásky a rozhlasové stanice. Ale charitativní uzavřen, protože se nemohli dostat finanční prostředky, a ona skončila stanice po dvou blízké spolupracovníky, byl zabit v autě bombardování mimo jejich dům.

Teď se většinou drží rodinného domu na západě Bagdádu, čtení, sledování DVD a pomáhá sestra-v právu mají tendenci své dítě. Velmi příležitostně, ona rizika kradmý návštěvě kamaráda.

Ale ona říká, že její hlavní spojení s rodinou, přáteli a životem ona jednou věděla, je internet. Prostřednictvím e-mailu a instant messaging, ona je schopná "trávit čas, aby se vztahy s ostatními, pocit, že jsem důležitý."

"Děkuji Bohu, že mám," říká. "Já nejsem sám."

10 Citas revienta plazos