středa, prosince 1

Muži jsou šťastnější než ženy, výzkum ukazuje,

Moderní doba se zdá být prolezlý s rostoucí rozdíly - rozdíly v příjmech, úspěch mezera, tolerance-z-celebrity-drby mezera. Tady je ještě jeden obávat, podle dnešní New York Times: rostoucí štěstí rozdílů mezi muži a ženami.

Dvě nové doklady výzkumu dospět k tomuto závěru. Jedním z tradičních štěstí sledovaných údajů ptal jsem se lidí, jak jsou spokojeni se svým životem. Je zjištěno, že ženy, které na začátku roku 1970 hlásil, že je něco šťastnější než muži, jsou nyní o něco méně šťastný.

Jiné analyzoval time-použití studie během minulých čtyř desetiletí určit, kolik času strávili muži a ženy dělají věci, které našel nepříjemné. Od roku 1960, se lidé postupně snížit zpět na úkoly se jim nelíbí. Nyní pracují méně a více odpočívat.

Mezitím, ženy mají nahradit domácí s placenou prací (nebo není nahrazena, stejně jako na přidanou), a jako výsledek tráví více času dělat věci, které nemají.

Zřejmé vysvětlení se zdá být starý "druhé směny" teorie, že ženy právě přidali svou práci na jejich již dlouho a prádelna-naplněné to-do seznamy. Ale podle The Times, to přehlíží skutečnost, že ženy nejsou ve skutečnosti pracují více dnes, než byly 30 nebo 40 lety - jsou to jen strávit více času na placenou práci a méně na vaření a čištění.

(V indexu, a to jak muži a ženy Zdálo se, že strach o práci. Jsou seřazeny čas v kanceláři výše, jen cesty k lékaři a na mytí nádobí v oblasti zábavy. Oba by mnohem raději vařit nebo prát.)

Ale gender štěstí mezera se objevuje dlouho předtím, než životnost. Jako "život obecně dostali lépe než poslední generace" - Times odvážně tvrdí, používat "méně trestných činů, delší-obývací prarodiče a mnohem chladnější gadgety", jako důkaz - muž na střední škole senioři dostali šťastnější. Asi 25 procent říká, že jsou spokojeni se svým životem, a to až o 16 procent od roku 1976. Mezitím, jen 22 procent jejich vrstevníků ženy říkají, že jsou šťastní, přibližně stejné v 70. letech.

Chtěl bych navrhnout, může to mít něco společného s tím, jak zoufale špatně módní pánské byl v roce 1976. Ale odborníci, kteří hovořili s křídou Times to až do "hottie teorie" - tlak na střední školy dívčí být horký nade vše. Zpátky v 70. letech, to je vše, co musel být. Nyní musíte být Harvard-svázal, sledovat hvězdy, dobrovolnictví-u--bezdomovci-přístřeší-na-víkendy hottie. To je dost bum někdo.