sobota, listopadu 27

Kdy byste měli vzít?

PRINCETON, NJ - Gallup výroční ankety o hodnoty a přesvědčení se ponořil do tématu manželství v tomto roce. Předchozí analýza ukázala, drtivá většina Američanů byla vdaná nebo plán, aby se oženil nějaký den, většina věří, že to je velmi důležité pro zavázala páry, aby se oženil, ale mnoho cítí, že to je méně důležité pro svobodné páry vzít právě z důvodů, které dítěte. Nových dat byl propuštěn z průzkumu, který konstatuje, že průměrný Američan věří, že 25 je ideální věk pro ženu, aby se oženil, zatímco ideální věk pro muže je 27. Američané 'výhled na nejlepší věk pro uzavření manželství se posunul výrazně v posledních 60 let, víc u žen než u mužů.

8-11. května 2006, hlasování požádal Američany o jejich názor na ideální věk pro muže a ženy, aby se oženil. U žen, průměrný věk je daný 25 let, zatímco to je 27 let u mužů.

Celkově se 20% Američanů podporuje ve velmi mladém věku u žen se vzít (ve věku 21), zatímco 12% pro starší 30 let nebo více než vázání uzlu. Pouze 11% Američanů říká, muži by měli být ženatý 21 let, přičemž téměř jedna třetina věří, muži by měli slavit své 30. narozeniny před jejich svatbou.

Gallup zeptal podobnou otázku v roce 1946. Výsledky průzkumu ukazují, že názory se posunuly výrazně v průběhu času. Američané jsou mnohem častěji, než byly před 60 lety se domnívat, že je vhodné pro muže i ženy čekat, až pozdějšího věku, aby se oženil. V roce 1946, střední ideální věk pro ženy se vzít bylo 21, v porovnání se střední věku 25 let dnes. V roce 1946, polovina Američanů řekl, že ženy by měly být ženatý 21 let, zatímco pouze 4% uvedlo, že by měla být nad 25 let.

Došlo k menší změně ve vnímání Američanů 'na ideální věk pro muže se vzít. Střední hlásil ideální věk pro muže vzít si byl 25 let v roce 1946, ve srovnání s mediánem 26 let dnes (současný průměrný věk 27 je mírně vyšší než medián, protože někteří respondenti vykazují velmi vysoký věk u mužů).

V roce 1946, 70% Američanů věří muži by měli být ženatý 25 let, ve srovnání s 44%, kteří říkají, že dnes. Tam byla blízko ztrojnásobení procento Američanů, že věří, že nejlepší věk pro muže vzít si je po jejich 30. narozenin (z 11% v roce 1946 na 30%) dnes.

Přes posuny od roku 1946, s přesvědčením, že muži by měli vzít v pozdějším věku než u žen bylo konzistentní v čase.

Názory z nejlepších věku manželství nejsou podstatně lišit v závislosti na respondent pohlaví, věku, nebo religiozita.

Tam je pozoruhodný rozdíl ve vnímání ideální věk pro ženu, aby se oženil podle dosaženého vzdělání. Ti s středoškolské vzdělání nebo méně, jsou čtyřikrát častěji než ty, které se alespoň nějaké vysokoškolské vzdělání říci, že žena by měla být ženatý 21 let.

Údaje naznačují, že self-identifikoval liberálové prospěch pozdějším věku pro muže i ženy, si vzít, než umírnění nebo konzervativci. Tam jsou jen malé rozdíly stranickou příslušnost.

Tyto výsledky jsou založeny na telefonické rozhovory s náhodně vybranými národními vzorky po přibližně 500 dospělých ve věku 18 let a starší, dirigoval od 8 do 11 května 2006. Pro výsledky na základě těchto vzorků se dá říci, s 95% spolehlivostí, že maximální chyba připadající na odběru vzorků a jiných náhodných vlivů je ± 5 procentních bodů. Kromě výběrové chyby, otázka formulace a praktickým obtížím při provádění průzkumů může představit chyby nebo zkreslení do zjištění průzkumů veřejného mínění.

Gallup.Com

pátek, listopadu 26

Japonské ženy podívat na mladší muže, pro romantiky

Tokio - Po 34-rok-starý Sayuri Shimizu zlomil novinky k jejím rodičům, že má v plánu provdat muž šest let mladší než ona, oni nebyli naštvaní.

Oni byli jen rádi, že se konečně vdává.

Zvyšující se počet japonských žen zpožďují nebo skákání manželství dohromady. Ale pro ty, kteří stále chtějí romantiku, mladší muži jsou trendy možnost.

Rostoucí finanční nezávislost japonských žen činí vztahy s mladšími muži schůdnější možnost v těchto dnech v zemi, kde tradičně manželky se spoléhal na muže pro hospodářskou výživu.

"Manželství býval na živobytí," řekl Kaori Haishi (40), který napsal knihy na téma, a jejichž vlastní manžel, Yasushi, je 34.

Manželství s nevěstou starší než ženich tvořily téměř jeden-třetina všech svatby v roce 2002, se z necelých 18% v roce 1987, podle průzkumu Národního ústavu obyvatelstva a sociální výzkum v otázkách bezpečnosti.

Ženy jsou delší čekací doby na ženění - průměrný věk při prvním manželství vyskočila na 29,8 v roce 2005 z 25,9 v roce 1992 - zatímco podíl svobodných žen v raných třicátých let se zvýšil na 32% v loňském roce z přibližně 14% v roce 1990.

Část ženské averze k manželství odráží rostoucí postavením žen v práci na rozdíl od hluboko zakořeněný názor, že oni by měli být nápomocný, řekl sociální komentátor Rika Kayama.

"V důsledku toho ženy, které jsou kompetentní v práci a mají vysoké příjmy je obtížné najít manžely a partnery," řekla.

Japonské ženy se již nepředpokládá přestat pracovat na manželství. Zatímco oni zaostávají své sestry v mnoha zemích, v roce 1986 pro rovné pracovní příležitosti Zákon odstranil mnoho formálních překážek.

Seznamka mladší muž kdysi způsobil rozpaky, ale Mika Tsukuda (35), jejíž manžel je 29, říká, že její přátelé viz datování mladší chlap jako "druh symbolem společenského postavení."

Ženy nechtějí být vázáni tím, tradiční ženský role preferují flexibilní postoje mladších mužů.

"Všichni starší muži, jsem ze mi řekl, že chtěl, abych opustil své zaměstnání," řekl Haishi.

Ne všechno je růžové pro starší ženy, které vzali mladší muži.

Kaori a Yasushi Haishi zjistil, že konzervativní japonské bankéři úkosem podíval, když hledal úvěrů na bydlení.

"Neměli nám půjčit peníze, protože jejich pohled je, že člověk by měl být starší než žena, a žena patří do domácnosti," řekla.

Shimizu řekla, že její rodiče byli více starat o svého snoubence, než ji, když ona řekla jim své svatební plány. "Myslím, že si: to je v pořádku pro něj, i když je tak mladý?"

Takashi Tsukuda vidí vzhůru pro starší ženu si vzal mladší kluk - menší šance, že bude vlevo vdova.

"Průměrný rozdíl v průměrné délce života mezi muži a žena je sedm let â € | a tak můžeme zemřít společně," řekl. - Reuters