pátek, listopadu 26

Japonské ženy podívat na mladší muže, pro romantiky

Tokio - Po 34-rok-starý Sayuri Shimizu zlomil novinky k jejím rodičům, že má v plánu provdat muž šest let mladší než ona, oni nebyli naštvaní.

Oni byli jen rádi, že se konečně vdává.

Zvyšující se počet japonských žen zpožďují nebo skákání manželství dohromady. Ale pro ty, kteří stále chtějí romantiku, mladší muži jsou trendy možnost.

Rostoucí finanční nezávislost japonských žen činí vztahy s mladšími muži schůdnější možnost v těchto dnech v zemi, kde tradičně manželky se spoléhal na muže pro hospodářskou výživu.

"Manželství býval na živobytí," řekl Kaori Haishi (40), který napsal knihy na téma, a jejichž vlastní manžel, Yasushi, je 34.

Manželství s nevěstou starší než ženich tvořily téměř jeden-třetina všech svatby v roce 2002, se z necelých 18% v roce 1987, podle průzkumu Národního ústavu obyvatelstva a sociální výzkum v otázkách bezpečnosti.

Ženy jsou delší čekací doby na ženění - průměrný věk při prvním manželství vyskočila na 29,8 v roce 2005 z 25,9 v roce 1992 - zatímco podíl svobodných žen v raných třicátých let se zvýšil na 32% v loňském roce z přibližně 14% v roce 1990.

Část ženské averze k manželství odráží rostoucí postavením žen v práci na rozdíl od hluboko zakořeněný názor, že oni by měli být nápomocný, řekl sociální komentátor Rika Kayama.

"V důsledku toho ženy, které jsou kompetentní v práci a mají vysoké příjmy je obtížné najít manžely a partnery," řekla.

Japonské ženy se již nepředpokládá přestat pracovat na manželství. Zatímco oni zaostávají své sestry v mnoha zemích, v roce 1986 pro rovné pracovní příležitosti Zákon odstranil mnoho formálních překážek.

Seznamka mladší muž kdysi způsobil rozpaky, ale Mika Tsukuda (35), jejíž manžel je 29, říká, že její přátelé viz datování mladší chlap jako "druh symbolem společenského postavení."

Ženy nechtějí být vázáni tím, tradiční ženský role preferují flexibilní postoje mladších mužů.

"Všichni starší muži, jsem ze mi řekl, že chtěl, abych opustil své zaměstnání," řekl Haishi.

Ne všechno je růžové pro starší ženy, které vzali mladší muži.

Kaori a Yasushi Haishi zjistil, že konzervativní japonské bankéři úkosem podíval, když hledal úvěrů na bydlení.

"Neměli nám půjčit peníze, protože jejich pohled je, že člověk by měl být starší než žena, a žena patří do domácnosti," řekla.

Shimizu řekla, že její rodiče byli více starat o svého snoubence, než ji, když ona řekla jim své svatební plány. "Myslím, že si: to je v pořádku pro něj, i když je tak mladý?"

Takashi Tsukuda vidí vzhůru pro starší ženu si vzal mladší kluk - menší šance, že bude vlevo vdova.

"Průměrný rozdíl v průměrné délce života mezi muži a žena je sedm let â € | a tak můžeme zemřít společně," řekl. - Reuters