pondělí, června 27

Milostný život osob se zdravotním postižením


"Bože, pomoz mi," řekl Graham, obrátila oči milující shovívavost.

Graham a Ruvolo, oba 32, uznávají navzájem slabosti s něhou. Najednou jejich románek byl v potížích dívka "trávil příliš mnoho času v domě Gary a nelíbilo se mi to," prohlásil Graham, že strávil šest měsíců v poradenství párů, a to přišla.

Jejich další překážkou bude pohybovat od rodinných domů, a to jak v Brooklynu, do skupiny bydliště. Tam se poprvé bude Graham, který je mentálně retardované, a Ruvolo, který má Downův syndrom, je dovoleno, aby trávili čas spolu za zavřenými dveřmi.

Pár byl trenérem v datování, romantika a fyzické intimity v sociálních služeb agentury, která je na špici nového hnutí na podporu zdravého sexuality na 7 milionů Američanů s mentální retardací a související postižení.

V dalším kroku

V tom, co říkají odborníci, je poslední hranice v invalidním práv, malý, ale rostoucí skupina psychologů, pedagogů a výzkumníků na podporu sociálního učení příležitosti a dovednosti, které si je, často přes námitky ochranných rodičů.

Před jednou generací, jsou mladí lidé, jako Graham a Ruvolo obecně omezena na instituce, bez očekávání, že normální život. Vše se změnilo v roce 1975, kdy soudní příkaz uzavřené notoricky Willowbrook státních škol na Staten Island, New York, a se stěhoval jeho obyvatelé, a jim podobní po celé zemi, v komunitních zařízeních, aby žil jako plně jako jejich omezení povolen.

To by mohlo zahrnovat účast sousedství školy a držení placených pracovních míst. Nyní mnoho mužů a žen v jejich 20s a 30s, doporučuje od dětství být nezávislý, očekávat stejný, pokud jde o vyjádření jejich romantických a sexuálních potřeb.

Vyhlídky jejich dětí jsou sexuálně aktivní, často alarmy rodiče s vědomím vysoké míry obtěžování mezi mentálně retardované. A agentur, jejichž programy jsou alespoň částečně financovány vládou byly spíše zdůraznit prevenci zneužívání, nemoci a těhotenství, než připravit klienty pro intimitu.

"Mnoho lidí stále věří, že odpověď na to je abstinence," říká Philip Levy, prezident Institutu pro dospělé, 50-letý agentura pro mentálně postižené, který byl průkopníkem v nabídce sexuality workshopů a společenských aktivit, jako je ty, Graham a Ruvolo zúčastnit.

"Ale jestli skrýt této otázce se vrátí do vás strašit," dodal Levy, jehož agentura poskytuje své služby více než 20.000 lidí všech věkových kategorií v New Yorku oblast metra. "Navíc, jakmile se učit lidi myslet za sebe, a dát jim pocit slib, že nebude následovat až je opravdu krutá."

Prakticky všechny agentury schválila právo plnoletými mít sexuální život, ale formální třídy v datování a sexuality, stejně jako institut nabízí, jsou vzácné.

"Informovanou volbu je hlavní téma v této oblasti, ale skutečné programy na podporu sexuální život, nejsou tam," řekl Charlie Lakin, ředitel výzkumu v institutu na Společenství, integrace na University of Minnesota, který říká, že jiné agentury Nákup dospělé institutu materiály školení zaměstnanců a zvát své zaměstnance, aby mluvil.

Svolení rodičů

Graham matky první reakce byla obava, když její dcera se sociálními pracovníky požádal o povolení, aby ji naučil o randění a sexu.

"Mé oči se širokým, když řekl, se to může stát," řekla matka Maureen Graham. Ale mnohem rychleji, než většina viděla logiku: "Vždycky jsem chtěl Mary Kate mají tak blízko k normálnímu životu, jak je to možné," řekla. "Tak jak jsem nechtěl to pro ni taky?"

"To" zahrnuje prsten Mary Kate Graham nosí, dvě propletené srdce, dárek od Ruvolo. Pár mluvit o časech telefon několikrát za den, bowling, do kina nebo do restaurace většinou o víkendech, většinou se svými matkami v závěsu.

"Jsou tak dobré, aby se navzájem, a tak podporují," řekl Graham Maureen. "Já nevím, jestli si už měli sex, ale oni byli velmi intimní mezi sebou navzájem a to je v pořádku se mnou."

Její požehnání stranou, Ruvolo a Graham tvrdí, že mají v úmyslu spořit se pro manželství. "Před tím, to by bylo k ničemu," řekl Ruvolo.

V ústavu, i neformální diskuse, jejímž cílem obou zaměstnanců a klientů se zdá být milující a podporovat dlouhodobé vztahy.

Fyne a jiní se dozvěděli, že sociální izolace je více než naléhavá záležitost sexuality. V raném třídy, Fyne zeptal studentů, zda to bylo "OK, aby jeden partner v odpoledních hodinách, a další večer?"

Odpověď, jak říkala, budíček.

"Nevím, jak získat data, Bobra," řekl jeden student zavolal. "Takže zbytek je to jen odpad."

TheNewsTribune.Com

ActMon Password Recovery XP

כיצד מגרש אדם עשיר