úterý, června 1

Snažil jsem se chodit. Co teď?


S vánoční melodie hraje na přenosné rádio na pozadí, vzpoura začala.

Dobré spojení, tři-rok-starý datování a přátelství služba pro osoby se zdravotním postižením sociální, držel své první dovolené party. Přibližně 15 členů jedli pizzu ve fluorescenčním-lit suterénu Framingham Občanské League, jejich oči uchycena na dobré spojení zakladatelů Steve a Marcia Rothenberg.

Jeden muž se pomalu zvedl ruku. "Jak to, že nic se děje?" zeptal se. "Už je to rok ... Jak to, že nejsme v tomto datování místě ještě?"

Několik dalších u stolu souhlasně přikývl. Oni měli věnovat jejich 360 dolarů členský poplatek. Proč se našli romantiku?

Dvě ženy, mluvil o své frustraci s jinými seznamovací služby. Jeden z nich zveřejněny na webových stránkách židovské, ale nikdo neodpověděl. Jiné se snažil speed dating při několika příležitostech, ale marně. A teď dobré spojení nefungovalo, a to buď.

Marcia Rothenberg klidně vysvětlil, že dobré spojení nezaručuje nic. Řekla, že ona a její manžel byli tam podporovat vztahy a trenér v jejich sociálním životě.

Ale i když Rothenbergs neprokázalo to, komentáře svých klientů 'zasáhla nerv.

Pár Framingham, a to jak na plný úvazek odborníky v oblasti společenských vztahů, již byl výslech poslání své neziskové organizace. Může Seznamovací služba fungovat, pokud její členové chybí základní sociální dovednosti potřebné k udržení vztahu?

"To, co jsem vylezl z této strany bylo, že potřebují víc než jen propojení spolu navzájem," říká Marcia, 52-rok-starý sociální pracovník, který dříve dělal arteterapie prostřednictvím škol Holliston veřejnost. "Šly by na rande a neví co má dělat."

Takže dva se rozhodli rozpustit dobré spojení a místo toho vytvořit podpůrnou skupinu pro ty, kteří mají potíže, které přátelství.

Jejich plán slouží stejnému klientelu lidí, kteří čelí výzvám k sociální úzkosti Aspergerovým syndromem, formou autismu.

Když založili dobré spojení, jejich kolegové v sociálních službách a podporu oblasti varovali, že to nebude fungovat. Někteří z nich se pokusil zavést podobné úsilí, i když ne na tak ambiciózní měřítku jako dobré spojení. Rothenbergs byli pionýři, věděli, že žádný úspěšný model následovat.

"Dosáhli jsme lidem, kteří neměli nic v jejich životě," řekl Marcia, "lidé si projít v kavárně a oni sedí sám."

"Mysleli jsme si, že díky našemu nadšení pro pomoc lidem rozvíjet vztah dovednosti, byli jsme v jedinečné pozici nabídnout pomoc," řekl Steve, 54-rok-starý psycholog, který provádí terapii skupiny pro lidi se sociálními problémy za 15 let. "Chtěli jsme rovné podmínky."

Učinili tak tím, že hraje dohazovač. Udělali DVD nahrávky rozhovorů s novými klienty, povzbuzovat je, aby otevřely o jejich zájmy. Členové mohou procházet DVD a zvolte lidé chtěli setkat. Rothenbergs by zavedení, ale pouze v případě, že cítil, jak pár měl dost společného.

U jeho vrcholu, dobré spojení měl 30 členů. Většina z nich muž, a průměrný věk byl v polovině-30s. Most byl součástí-time zaměstnání, s jejich rodiči platí své členství poplatek.

Připojili se myšlení dobré spojení by bylo "Magic lék" pro jejich vztah strasti, Marcia řekl.

"Chtějí mít vztah je tak silný, a fantasy bylo, že bychom poskytnout vztahy bez práce," řekl Steve.

Jak se ukázalo, že práce byla moc Marcia. "Byla výdaje 30 hodin týdně na telefonu", poradenství a uklidňující klienty, její manžel řekl. To se na ni pravidelné zaměstnání.

Rothenbergs doufal, že dovolená strana bude sloužit jako get-seznámen zasedání. Jsou prováděny round-robin cvičení s členy, s nimi strávit 30 sekund žádá osoba, vedle nich na prozradit něco o sobě. Potom byly vyzvány, aby se mísí, ale místo toho, většina vyrazil na dezert tabulky v zádech.

Steve řekl, mnoho klientů se neurologické poruchy, které držel je od nástupu na sociální podněty, jako jsou výrazy tváře a řeč těla. Oni měli potíže čtení pocity druhých '.

"Řekněme, že chlap, a dívky se schází k večeři, a žena, drží se rozhlédl po restauraci, díval se na ni dívat," vysvětlil Steve. "Vy, nebo bych mohl myslet, 'Ona to není zájem o mě.' Většina lidí bez sociální postižení by navázat na to. Někdo se sociálním zdravotním postižením by se zvednout o nuance. "

Zmínil příklad klienta, jehož datum přišel pozdě na večeři. V době, kdy přijela, on nařídil, a jedl jeho jídlo a byl na cestě ven. "Nikdo mu řekl jinak," řekl Steve.

Rothenbergs tvrdí, že jejich nová podpůrná skupina bude obsahovat poučení o vyzvednutí neverbální signály a role-hrát zasedání.

"Je to založeno na naše přesvědčení, že čím více budete pomáhat lidem naučit se různé způsoby interakce, které by nutně přijít pro ně přirozené, že pomáhá ve skutečnosti usnadnit nové cesty a spoje v mozku spojených se sociálním fungování," řekl Steve.

Zatím málo dobré spojení členy podepsána na podporu skupiny.

"Jsme k poskytování služeb obyvatelstvu se sociálními problémy," řekl Steve. "Nejsme očekáváme stejnou odpověď byste očekával, kdyby jste byli nabízející služby na jiné populaci."

Marcia řekl jeden z jejich cílů je pomoci položit základy pro budoucnost. Věří, skupina podobná dobré spojení by mohlo být úspěšné vzhledem správné zdroje.


pondělí, května 31

Manželství a Velké Věda Nemíchejte


Před několika lety, Satoshi Kanazawa, pak psycholog na univerzitě v Canterbury v Christchurch, Nový Zéland, analyzovat biografické databáze 280 velkých vědců - matematiků, fyziků, chemiků, biologů a. Když se počítá věk každého vědce na vrcholu své kariéry - vzorek byl převážně mužská - Kanazawa připomenout zajímavý trend. Po výkyvu v třetí dekádě života, vědecké produktivity - jak vyplývá z velkých objevů a publikací - spadl dramaticky s věkem. Když se podíval na manželský historii vzorku, zjistil, že pokles produktivity byla méně závažná mezi muži, kteří nikdy nebyl ženatý. Jako skupina, svobodný vědci nadále dosahovat i do jejich konce 50. let, a jejich míra poklesu byla pomalejší.

"Produktivita mužských vědců tendenci k poklesu hned po sňatku," říká Kanazawa v e-mailu interview od jeho současnou kancelář při London School of Economics a politické vědy ve Spojeném království. "Vědci mají tendenci 'upustit' z vědeckého výzkumu na manželství, stejně jako zločinci upustily od trestné činnosti na manželství."

Kanazawa je možná kontroverzní pohled je, že z evolučního psychologa. "Muži provádět vědecký výzkum (nebo cokoli jiného) s cílem přilákat ženy a vdát se (byť nevědomky)," říká. "Whatâ € ™ s bodem dělá vědu (či cokoli jiného), pokud je již ženatý? Manželství (nebo, přesněji reprodukční úspěch, který lidé mohou obvykle dosáhnout pouze prostřednictvím manželství), je cíl, věda nebo cokoli jiného muže udělat, je ale prostředkem. Z mého pohledu, vědci nejsou jiný, než někdo jiný, evoluční psychologie se vztahuje na všechny lidi stejně, "dodává.

Manželství Toll o ženách

Manželství bylo také prokázáno, že negativní vliv na kariéru žen vědců. Data z National Science Foundation ukazují, že ženy, doktorský-vědeckých pracovníků a inženýrů je méně pravděpodobné, aby se oženil, než u jejich mužských protějšků (66% versus 83%). Mezi těmi, ženatý, nicméně, ženy častěji čelit problémům vstřícný dva-kariéra manželství - jedním z důvodů je, že jsou dvakrát tak pravděpodobně jako muži, že manžel, který pracuje na plný úvazek.

Přidejte děti do mixu, a problém je smíchán. Výzkumu Kimberlee Shauman, asistent profesora sociologie na University of California, Davis, zjistil, že volno pro narození a výchovu dítěte představuje významnou, často nevratné, překážka womanâ € ™ s kariérou.

Manželství, které zvyšují Kariéra

Je manželství skutečně a nevyhnutelně bič na mužské a ženské vědců? Nebo to může pomoci předem vědecké kariéry? Chcete-li slyšet nějaké real-svět pohledy na vliv manželství na vědu kariéry jsem vznesla otázku na ScienceCareers fóru.

Několik forum přispěvatelů viděl manželství jako zdroj emoční a finanční stabilitu, spíše než nebezpečný podtón. David, molekulární biolog, se setkal s jeho manželkou, zatímco oba byli v absolvent školy. Nyní si vzal na 6 let, David "wouldnâ € ™ t nic měnit. Neumím si ani představit, se snaží dostat přes všechno, co jsem (jsme) se bez ní jako partner."

"S pracovní manžel v absolvent školy nebo jako postgraduální student může být obrovská výhoda, protože youâ € ™ re už snaží dělat na jediném, low-level odměny," říká Rich, inženýr. "V mém případě, ita € ™ s rovněž pomohlo, že Iâ € ™ ve velmi dobré na to, aby jistá, že moje kariéra je součástí mého života - a ne naopak."

"Iâ € ™ ma poslední rok Ph.D. student," říká další. "Oba jsou v lékařském výzkumu, a bambucké € ™ s má magisterský titul, a věřte mi, je dobré být ženatý. Oba jsme dona € ™ t mít dost peněz, ale Thereâ € ™ sa hodně štěstí, protože každý den je vzrušující , skvělou budoucnost přemýšlet. "

Kristen si vzal její nejbližší kolegyně 6 měsíců před vyplněním disertační práce a je spokojen s tím, co se jí říká "in-laboratoř" a "at-home" spolupráci. "Jednou z hlavních předností je, že jsme oba vědci, v podobných oblasti výzkumu, a chápeme cesta a vášeň, která je součástí profese. S někým, kdo vám rozumí a podporuje vás upřímně, je velkým přínosem díky grad školy, PostDoc let, a mimo něj. "

Minulý měsíc, když jsem se zúčastnil konference spisovatelů 'v New Yorku, jeden z řečníků byl Sreenath Sreenivasan, odborný asistent a děkan studenty na Columbia University postgraduální studium žurnalismu. Scéna popsal ze svého manželství vyvolal živý obraz v mé mysli. Seděl proti jeho polštáři v posteli s jeho laptop v ruce. Jeho obsazeno, multitasking manželka (management konzultant a matka Twin batolat) byla rovněž pracuje na notebooku, sedící hned vedle něho. Dva byl tendenci elektronicky na jejich náročné práci, ale oni byli také instant messaging navzájem, samozřejmě na stejné emocionální "šířka pásma" v jejich oddanosti k oběma kariéru a manželství.

Manželství, které spadají kromě

Některé sňatky arenâ € ™ t dost silná, aby vydržela kmenů vědecké kariéře. "Byl jsem vždycky doufal, že by byly lepší - po dokončení studia, po PostDoc, po funkčního období," říká Chris, sekunda-rok PostDoc v Kanadě. "Bohužel, nic lepší. Je-li něco, je to tu horší (více výborů, více konferencí, více dokumentů, více studentů, více grantů, více hostů, a frustrace). Řekl bych, že pokud jste vědec, ano, když se oženil. Pokud jste scientistâ € ™ s partnerem, myslím, dlouho a tvrdě pokud můžete žít s tím ve vašem vztahu, "říká.
Rewton, tenured docent s 9-rok-staré dítě, couldnâ € ™ t souhlasit více o osobní problémy spojené s vědeckou kariérou. "Rovnováha práce a domova život vždy problémem v naše manželství. Existuje je jistých vědeckých kulturu, která je obtížné vztáhnout k pro Non-vědec," he říká. "Bylo to vážnější problém dříve, v mé kariéře, kdy jsem byla akviziční pro fakulty pracovních míst, atd., ale to je ještě otázka."

"Byl jsem ženatý s kolegy vědce, ale vztah se zhoršila poté, co jsem dostal fakulty pozici (a on didnâ € ™ t). Moje nové zaměstnání nuceni nás na dlouho-vzdálenosti manželství (300 mil), které didnâ € ™ t přežít, "říká Elizabeth.

Nasif, hlavní v Mexiku-založené organizace zvané biologie kabinetu, líčí, že více než 30 let manželství, jeho žena žárlila na čas věnoval své kariéře. Jak jeho práce i nadále zvyšovat, ona se stala hořká a nakonec odešel. On doesnâ € ™ t vinu jí. "Co vadí naše ženy, je zanedbávat. Kup jí růže kytice každý týden, když si koupíte vědecké zásoby pro sebe, jako kniha, mikroskop, Petriho misky, atd."

Manželství, která se nikdy nestane

Mnozí vědci si stěžují, že samotná povaha vědy kariéry omezuje možnosti nalézt partnera. "Hodně z vědy je nepřiměřeně mužský," říká Čadu, inženýrské trainee. "Byly tam týdnů, během absolvent školy, kde jsem doslova nemluvil žena. Také si pamatuji návštěvy večírků 50 osob a více, a přesto můžete počítat ženy na jedné straně, všechny z nich byla přijata."

"Pohybující se kolem-problém je obrovský problém," dodává. "I když jsem našel můj sen děvče, které je nepravděpodobné, vzhledem k intenzivní zátěž, proč by ona měla zájem? Méně, ale jsou větší, než Downer říká datum youâ € ™ ll být pohybující se na vzdáleném místě v blízké budoucnosti."
"Abych byl upřímný, byl jsem jeden z těch lidí, kteří kladou vše on hold prostřednictvím své vědecké kariéry," říká Os. "Nicméně jsem wouldnâ € ™ t naznačují jiní dělají to proto, že setkání lidí a začíná vztahy jen hůř."

"ZDP € ™ s jako Noahâ € ™ s Ark, a youâ € ™ ve minul velký párování," říká Kelly.

Podle nedávného článku v německém listu Die Zeit, ita € ™ s nejen nalezení partnera, ale také založení rodiny, který je ztížen vědecké kariéře. Článek informoval o studii vědců od studentů doktorského studia na docentů. Je zjištěno, že monstrózní 73% 37 - k 42-rok-staré děti neměla. Vysvětlení jevu, článek uvádí, že je tak obtížné pro vědce najít stálé místo v Německu, že ti pod 40 let jsou často nuceni přijmout krátkodobý zaměstnání bez jakékoliv finanční nebo bytové stability.

Díky tomu je práce

Bohužel, v akademickém prostředí se často stupňuje problémy spojené s vědec manželství. "Situace mladých rodin může být zvláště problematické vzhledem k dlouhé cestě (od vysokoškoláka, aby absolvent se PostDoc na pomocný vědecký pracovník), který jistě rozšiřuje přes womanâ € ™ s úrodnou let," říká PostDoc, který je zároveň mateřským mladých dítěte. "Whitehead Institute, Caltech, Stanford a učinily kroky správným směrem, ale současný vzdělávací prostředí, není 'rodina-přátelský'," dodává.

Tato PostDoc pak chrastítka z jeho seznamu přání: více liberální volno programy, které umožňují absolventům vysokých škol a doktorandů volno, malých grantů na pronájem technického nebo institucionální podporu zaměstnanců, kteří mají pomáhat zvládat experimenty, kdy nemocný dítě je třeba vyzvednout z péče o děti, pomoc při úhradu náklady na péči o děti, pomoci ve formě půjček za doktorandů, možnosti pro část-time práci, a komplexní administrativní, finanční a právní pomoc.

Ostatní stážisty na vědomí, that žonglování věda a manželství často vyžaduje oběť stejně jako flexibilita: vzdát job příležitost k allow partner pro remain v jeho nebo her laboratoři, chybějící rodinné události na kladn conference, nebo jsou pozdě na work because of taking péče o nemocné dítě, například. "V dokonalém světě by jste to všechno, nikdy nic obětovat buď pro manželství, nebo kariéru," říká Liz. "Svět ISNA € ™ t perfektní. Stojí to za to? Každou minutu."

"Oběť je obousměrný ulice. Někdy je oběť času v laboratoři strávit s přítelkyní, nebo ženu, â € | ale mohu vám říci, ita € ™ s rovněž stojí za to. Nakonec, když se oženil s přáteli a mají své vlastní rodiny, vaši rodiče nepomine, a rodiny se pohybují odděleně a vy stárnete, váš gel box ISNA € ™ t tam bude pro vás na dovolenou a ty chvíle, kdy budete potřebovat někoho na pomoc, "říká Bob. "Opravdu, whatâ € ™ s bodem objevování největší věc na světě, pokud máte nikdo říct, to až se vrátíš domů?"

ScienceCarriers.Org