úterý, června 1

Snažil jsem se chodit. Co teď?


S vánoční melodie hraje na přenosné rádio na pozadí, vzpoura začala.

Dobré spojení, tři-rok-starý datování a přátelství služba pro osoby se zdravotním postižením sociální, držel své první dovolené party. Přibližně 15 členů jedli pizzu ve fluorescenčním-lit suterénu Framingham Občanské League, jejich oči uchycena na dobré spojení zakladatelů Steve a Marcia Rothenberg.

Jeden muž se pomalu zvedl ruku. "Jak to, že nic se děje?" zeptal se. "Už je to rok ... Jak to, že nejsme v tomto datování místě ještě?"

Několik dalších u stolu souhlasně přikývl. Oni měli věnovat jejich 360 dolarů členský poplatek. Proč se našli romantiku?

Dvě ženy, mluvil o své frustraci s jinými seznamovací služby. Jeden z nich zveřejněny na webových stránkách židovské, ale nikdo neodpověděl. Jiné se snažil speed dating při několika příležitostech, ale marně. A teď dobré spojení nefungovalo, a to buď.

Marcia Rothenberg klidně vysvětlil, že dobré spojení nezaručuje nic. Řekla, že ona a její manžel byli tam podporovat vztahy a trenér v jejich sociálním životě.

Ale i když Rothenbergs neprokázalo to, komentáře svých klientů 'zasáhla nerv.

Pár Framingham, a to jak na plný úvazek odborníky v oblasti společenských vztahů, již byl výslech poslání své neziskové organizace. Může Seznamovací služba fungovat, pokud její členové chybí základní sociální dovednosti potřebné k udržení vztahu?

"To, co jsem vylezl z této strany bylo, že potřebují víc než jen propojení spolu navzájem," říká Marcia, 52-rok-starý sociální pracovník, který dříve dělal arteterapie prostřednictvím škol Holliston veřejnost. "Šly by na rande a neví co má dělat."

Takže dva se rozhodli rozpustit dobré spojení a místo toho vytvořit podpůrnou skupinu pro ty, kteří mají potíže, které přátelství.

Jejich plán slouží stejnému klientelu lidí, kteří čelí výzvám k sociální úzkosti Aspergerovým syndromem, formou autismu.

Když založili dobré spojení, jejich kolegové v sociálních službách a podporu oblasti varovali, že to nebude fungovat. Někteří z nich se pokusil zavést podobné úsilí, i když ne na tak ambiciózní měřítku jako dobré spojení. Rothenbergs byli pionýři, věděli, že žádný úspěšný model následovat.

"Dosáhli jsme lidem, kteří neměli nic v jejich životě," řekl Marcia, "lidé si projít v kavárně a oni sedí sám."

"Mysleli jsme si, že díky našemu nadšení pro pomoc lidem rozvíjet vztah dovednosti, byli jsme v jedinečné pozici nabídnout pomoc," řekl Steve, 54-rok-starý psycholog, který provádí terapii skupiny pro lidi se sociálními problémy za 15 let. "Chtěli jsme rovné podmínky."

Učinili tak tím, že hraje dohazovač. Udělali DVD nahrávky rozhovorů s novými klienty, povzbuzovat je, aby otevřely o jejich zájmy. Členové mohou procházet DVD a zvolte lidé chtěli setkat. Rothenbergs by zavedení, ale pouze v případě, že cítil, jak pár měl dost společného.

U jeho vrcholu, dobré spojení měl 30 členů. Většina z nich muž, a průměrný věk byl v polovině-30s. Most byl součástí-time zaměstnání, s jejich rodiči platí své členství poplatek.

Připojili se myšlení dobré spojení by bylo "Magic lék" pro jejich vztah strasti, Marcia řekl.

"Chtějí mít vztah je tak silný, a fantasy bylo, že bychom poskytnout vztahy bez práce," řekl Steve.

Jak se ukázalo, že práce byla moc Marcia. "Byla výdaje 30 hodin týdně na telefonu", poradenství a uklidňující klienty, její manžel řekl. To se na ni pravidelné zaměstnání.

Rothenbergs doufal, že dovolená strana bude sloužit jako get-seznámen zasedání. Jsou prováděny round-robin cvičení s členy, s nimi strávit 30 sekund žádá osoba, vedle nich na prozradit něco o sobě. Potom byly vyzvány, aby se mísí, ale místo toho, většina vyrazil na dezert tabulky v zádech.

Steve řekl, mnoho klientů se neurologické poruchy, které držel je od nástupu na sociální podněty, jako jsou výrazy tváře a řeč těla. Oni měli potíže čtení pocity druhých '.

"Řekněme, že chlap, a dívky se schází k večeři, a žena, drží se rozhlédl po restauraci, díval se na ni dívat," vysvětlil Steve. "Vy, nebo bych mohl myslet, 'Ona to není zájem o mě.' Většina lidí bez sociální postižení by navázat na to. Někdo se sociálním zdravotním postižením by se zvednout o nuance. "

Zmínil příklad klienta, jehož datum přišel pozdě na večeři. V době, kdy přijela, on nařídil, a jedl jeho jídlo a byl na cestě ven. "Nikdo mu řekl jinak," řekl Steve.

Rothenbergs tvrdí, že jejich nová podpůrná skupina bude obsahovat poučení o vyzvednutí neverbální signály a role-hrát zasedání.

"Je to založeno na naše přesvědčení, že čím více budete pomáhat lidem naučit se různé způsoby interakce, které by nutně přijít pro ně přirozené, že pomáhá ve skutečnosti usnadnit nové cesty a spoje v mozku spojených se sociálním fungování," řekl Steve.

Zatím málo dobré spojení členy podepsána na podporu skupiny.

"Jsme k poskytování služeb obyvatelstvu se sociálními problémy," řekl Steve. "Nejsme očekáváme stejnou odpověď byste očekával, kdyby jste byli nabízející služby na jiné populaci."

Marcia řekl jeden z jejich cílů je pomoci položit základy pro budoucnost. Věří, skupina podobná dobré spojení by mohlo být úspěšné vzhledem správné zdroje.