neděle, června 10

Online Dating dělá a přestávky vztahy podle studie


Andrew Stern

(ČTK) - Polovina dospělých Američanů zná někoho, kdo našel lásku on-line, a zatímco Internet hraje větší roli než dříve v začátcích vztahů je také fórum pro podvádění a lži, které končí je, podle průzkumu propuštěn v pondělí.

Vydáno v předvečer svatého Valentýna, průzkum 1000 lidí, o něž Euro RSCG Worldwide marketingový konzultant našel jeden z pěti uvedli, že měli romantický nebo sexuální vztah spustit online. Čtyřicet devět procent věděl, že někoho, jehož vztah začal tímto způsobem.

Naopak, jedna třetina respondentů průzkumu na začátku tohoto měsíce věděl, že někoho, jehož vztah skončil, protože on-line akcí, a tři-čtvrti věřil silně sexuální komunikace vedena online mimo vztah vzniklý na podvádění.

Online románek se vyvinul z prvních dnů flirtování v chatovací místnosti nebo "cybersex" mezi cizinci, kteří neměli v úmyslu setkat se osobně.

"Co lidé si on-line zůstal on-line, pro nejvíce se rozdělit," Euro RSCG Chicago Skupina prezident Norm Yustin řekl. "Nyní naše dva světy se mísí, a lidé se setkáváme s on-line a jak se chovat na sociálních sítích se dotýká nás doma a na pracovišti -. Za dobré nebo špatné"

Podvod je konstantní on-line rizika, a dva univerzitní profesoři komunikace našel ve svém výzkumu, že 80 procent ze 78 vybraných profilů, které z dohazování stránek odchýlili od pravdy do jisté míry.

Profesoři identifikovány užitečné naznačit, kdo by mohl být strečink, nebo klesá, pravdu o sobě: Lháři tendenci vyhnout se first-person zájmeno "já" se distancovat od svých lží, často zaměstnán jako negaci "ne nudné" spíše než "vzrušující," a oni drželi jejich sebehodnocení stručný.

"Čím méně píší, tím méně nepravdivé věci, které mohou mít na paměti a podporovat později," řekl Catalina Toma z University of Wisconsin-Madison, který se spojil s Jeffrey Hancock z Cornell University.

Hmotnost byla lhal nejčastěji u žen mimo v průměru o 8,5 kg (3,9 kg) a mužů o 1,5 libry (0,7 kg). Polovina fudged jejich výšky a jeden z pěti lhala o svém věku.

"Někdy může být software říct, jak pravděpodobné je, že osoba, roztomilý, jehož profil se díváte na leží na vás, nebo dokonce, že někdo je zavádějící v e-mailu," říká Toma. "Ale to může chvíli trvat."

(Editace Daniel Trotta)