pátek, června 1

Online Seznamka Příslib - a úskalí


Od Amina Khan

Online datování má za sebou dlouhou cestu od svého méně než pozitivního vztahu s osobním reklamy. Ale je to vlastně lepší způsob, jak splnit zvláštní, že někdo?

V některých ohledech ano - a v jiných, možná ne, podle studie na on-line datování vydané v časopise Psychological Science ve veřejném zájmu.

"Romantické vztahy mohou začít kdekoli. Když Amorových arrow stávky, můžete být v kostele nebo ve škole, hraní šachů nebo softball, hledání partnera na večírku, nebo pečují o své vlastní podnikání ve vlaku, "píší autoři. "Ale někdy Amor jde na dovolenou, nebo trvá dlouho spí, nebo kopne zpět na maratón filmů Lifetime původní. V důsledku toho se lidé procházejí úseky času, kdy žádoucí potenciální partneři se zdá mimo dosah. "

Mnoho datování lokalit, jako Match.com nebo eHarmony a usilují mít výhodu nad náhodnými reálných setkání v tom, že zaměstnávat speciální "algoritmy", které mohou pomoci lidem najít jejich "zápas" - třídit přes všechny lidi, kteří by být kompatibilní na prvním místě. Ale tato praxe může být hrubě zavádějící a dokonce kontraproduktivní - zejména proto, že žádný z těchto vzorcích byl podroben přísné vědecké recenzi - podle studie.

"Připraven přístup k velké skupiny potenciálních partnerů může vyvolat hodnotící a hodnocení orientovaný způsob myšlení, který vede on-line daters objektivizovat potenciální partnery a mohla by dokonce ohrozit ochotu zavázat k jednomu z nich," píší autoři ve studii vedené Eli Finkel z Northwestern University. "To může také přimět lidi, aby líný a neuvážený rozhodování při výběru mezi velkým množstvím potenciálních partnerů."

Je to připomíná jiné práce Finkel, který zjistil, mimo jiné, že tyto zdánlivě triviální rozlišuje rozdíl. Například, ženy jdou pro muže, kteří zrak od kamery - zamyšlený, tajemný pohled - zatímco muži reagují na ženy, kteří se na kameru, protože to vyvolává to, co říká Finkel "pánské" sexuální příliš vnímání zkreslení. "

Ale skutečnost, že tyto stránky poskytují dvouhru s bezprecedentní přístup k ostatním, kteří také chtějí, aby datum znamená, že singly mají mnohem více příležitostí k uspokojení a tvoří trvalou vazbu, než by jinak, autoři poukazují. Jestli je zájem, může být trik, aby se věci off-line tak rychle, jak je to možné - protože tváří v tvář interakce je lepší způsob, jak "dostat jasnější smysl pro jejich romantický potenciál."