pátek, července 27

Bez potřeby posouvání


Stephanie Rosenbloom

Můžete najít lásku za šest minut?

To, jak jsou dlouhé mládenci nebo bachelorettes dovoleno stát na jevišti vypráví prezentace PowerPoint o sobě téměř 75 oprávněných dvouhry na mě tak daleko, nový měsíční událostí v Chicagu. Někteří mluví o písně, které změnily jejich život. Jiní poukazují na dobu, kdy se cítili, jako by se propadl. K dispozici je skluzavka jejich obývacích pokojů a vnitřky jejich chladničky, dokonce i jejich debetní karty, výpisů.

Začínat s těmito mini-monologů a končí s happy hour, Me So Far je v záplavě nově založených seznamovacích služeb, které jsou odmítat, že údajné fontánu moderní romance, internet.

Koneckonců, zatímco web dělá rozšíření z roku bazén, ale také zklamán desítky lidí v to, že nepřekvapuje sociální psychologové, kteří nedávno uvedl, že seznamka algoritmy jsou téměř vědecká). Sedět doma v noci procházení internetových profilů může někdy pocit, že 21. století ekvivalent posezení v baru sám, doufají, že skóre.

Existuje střední cesta? Zakladatelé těchto začínající podniky, že ano. Snaží se spojit sílu internetu s tím nejlepším z retro datování s dvouhry stranami tak velké, že jsou organizovány prostřednictvím webových stránek, a real-životní matchmakers, kteří používají Klout skóre zápasu na pomoc párům.

Touha po face-to-face úvody také urychlovat šíření geolokačního seznamka aplikací, jako je Grindr a Blendr a SinglesAroundMe a Skout. A je to inspirující vznikající lokalit, jako je FriendlyLook a Hitch.me a káva se setká bagel, z nichž všechny vyzkoušet, aby se seznamování přes internet spíše maloměstského datování tím singlů splnit prostřednictvím přátel a kolegů.

"Lidé byli jen jakýmsi bojem unavený z on-line datování," řekl Lakshmi Rengarajan, 36, reklamní profesionál, který říkal, že ona založila mě tak daleko, aby svobodní lidé jako ona mohl přeskočit automatizované otázky a vytvořit silné "datovat ekosystémy" místo. "Myslím, že je to opravdu důležité, že jsme budovat prostory a místa pro lidi setkat se, že se necítí tak datových služeb a neosobní."

Mě tak daleko stojí od $ 20 až 30 dolarů na osobu, ale to je bez paní Rengarajan dodal: "psychologickou cenu, kterou zaplatíte", když se rozhodnete do datování místě členství.

Jak se dá to, "Začnete vidět sebe i ostatní ve velmi úzkých podmínek jako sortimentu zaškrtávacích políček a štítků."

Sushmita Roy, 30, právník Manhattan, byl odběr vzorků potenciální nápadníky na Urban Dívka spolku Friend-of-a-mailem Singles strany, na které každá žena přináší starý mládenec (jako "použitého datum" strana Charlotte pořádá v epizodě "Sex ve městě.")

"Já doposud hodně," řekla. "Opravdu se mi líbí víc, než strany všech on-line, co jsem kdy udělal."

Pochválila osobní prvek. "Samozřejmě nejsme visí ven s klukama, kteří nosí manželka premianti a jít na singles plavby," řekla paní Roy. "Osmdesát procent z času, dívky přivádějí své kolegy. Já přináší další dobře vypadající právního zástupce, aby strany. Začínáš lépe bazén tady. "

Amanda Hofman, výkonný ředitel městské Girl Squad, vytváření sítí pro ženy skupina, řekl, že strany jsou výsledkem touhy členů k dnešnímu dni přes staromódní přátelské vysazení. Takže za několik měsíců, asi 200 mužů a žen v jejich 20s a 30s nosit jmenovky a zaplatit 15 dolarů na každý popíjet nápoje a prolíná na místech, jako Pranna a Tribeca Grand Vault u Pfaff let.

Je-li alkohol, chybí dostatečná odvaha, tam jsou Icebreaker hry. Účastníci mohou vyhrát ceny, jako nový motocykl, Broadway přehlídky vstupenky či večeři pro dva v pózování s sebou na fotografii stánku. Oni mohou také vyhrát tím, že hraje hru, ve které člověk obdrží papírek s půl vyzvednutí linky jako: "já nemohu být Fred Flintstone ..." a pak za úkol najít ženu drží druhou polovinu

("... Ale určitě si vytvořit svůj postel kámen").

"Nikdo to bude hrubý," řekla paní Roy řekl, "protože si všichni spojují stupňů přátel."

Dalším z roku koncepce testuje je Tawkify, květen-prosinec nápadem na radu časopisu Elle Jeana fejetonista E. Carroll, 69, a Kenneth Shaw, 27, původně produkt plánovač pro Microsoft a hlavní "Imagineer" pro návrh prodeji webu Jedna stránka Kings Lane. Dva se setkal před lety, když paní Carroll vyhledal pana Shawa, známý pro vytvoření aplikace Facebook názvem Můj Čistota test, aby jí pomohl návrh vlastní aplikaci.

Pan Shaw řekl, že jeho chuť pro přítelkyni, spojený s jeho strachem ze setkání s kolegy na zápas a OkCupid, inspiroval ho navrhnout seznamka, aniž by on-line profilů.

Místo toho, Tawkify žalobkyně tvrdí, fotografií a odpovědět na 10 otázek o sobě. Pokud jsou přijaty, paní Carroll a tým matchmakers rozhovor je po telefonu (bez algoritmy!), Pak je nastavit na telefonní den následující pondělí v 10 hodin zápasy řečeno téměř nic o sobě před hovor, který je automatizován pomocí služby, která se Tawkify zakladatelé říkají "pan Brooks, "protože to vypadalo jako dobré jméno pro sluhou datování.

Jakmile pár je připojen, jejich telefonní hovor trvá 10 minut před linka jde mrtvý, přiložit intrik. Chcete-li hovořit déle, musí pár vyměnit telefonní čísla, než hodiny dojdou, jinak požadovat, aby Mr. Brooks je znovu připojit v pondělí.

Paní řekla, že Carroll mluví téměř v každé mužské žadatele, testování mimo ty, které si myslí, že jsou pouze hledají sex. Ale i když to může evokovat éru Yenta Dohazovač, některé z dalších taktik Tawkify je více of-the-moment.

Společnost účtovat sebe jako první používat Klout skóre, měřit něčí digitální vliv, jak na dohazování metrický. Čím vyšší skóre, tím větší je pravděpodobnost, že bude uzavřeno s někým podobného stavu. A Tawkify je uzavřeno lidi s nějakým působivým digitální stavu, stejně jako spodní prádlo návrháře a burlesky Ditou Von Teese znalec (ex-manželka Marilyn Manson). Klout skóre: 69 z možných 100 odst. průměrné hodnocení je 20). Paní Carroll řekla paní Von Teese hledala muže, který chtěl do dnešního dne ji skutečná, ne její veřejný persona, a tak byl vyrovnaný s skandinávský romanopisec. Dva padli do oka během Tawkify hovoru a rozhodl se splnit pro koktejly, pak večeře, v Paříži, kde oba mají bydliště. Paní Von Teese musel opustit Francii letět do Los Angeles, ale ona a spisovatel se stále mluví.

"Budu používat nástroj, co mohu použít na pomoc svým instinktům a moje střeva," řekla paní Carroll, který důvodů, že lidé s vysokým skóre Klout jsou vynikající komunikátory. "Jakmile poznáte tito lidé, pak máte pocit, že zátěž, aby jim radost," řekla. "Chtějí jen společníka, aby se na večeři." (Tawkify stojí $ 15 utkání, 30 dolarů za tři zápasy a 99 dolarů na šest zápasů; cena zahrnuje spoustu ručně drží z webu matchmakers, řekli.)

Zatímco začínajícím jako Tawkify se zaměřují na reálného světa datování, nové stránky se uznává úskalí online dating a snaží se je opravit.

"Profily sami, nejsou věrohodné," řekl Naveed Nadir, 29, internetové technologie konzultant v Kanadě, se odkazovat na výzdobu, že mnoho online daters dělat. "Jsou falešný jejich jména. Mají falešný svá pověření. "

Pan Nadir se obrátil na místo, si myslí, že lidé mohou být více upřímný: profesionální sítě LinkedIn databáze. Nedávno pan Nadir představil Hitch.me a seznamka pro členy LinkedIn. Na rozdíl od většiny on-line datování lokalit, kde uživatelé tráví dlouhé hodiny procházení profilů cizích lidí, na Hitch.me mohou rychle najít někoho - i někdo, kdo je ve svém podnikání a sociální kruh - pak vystupte na webu a splňují.

Když někdo podepíše se, Hitch.me automaticky importuje svůj LinkedIn informace, pak požádá o některé osobní údaje, včetně výšky, vzdělání a národnosti. Ochrana osobních údajů filtry umožňují členy, aby se jejich profily neviditelné všechny jejich připojení LinkedIn nebo ke všem svým kolegům.

Filtry lze také nastavit profil viditelný pouze na určité odvětví, jako automobily nebo bankovnictví. Informace o poslance LinkedIn detaily je zdarma, ale s nimi komunikovat nebo si prohlédnout své osobní údaje stránku je poplatek na základě úvěrů. Například, uvolnění něčí osobní údaje, stránky je 20 kreditů a psát k nim je 50 kreditů ($ 10 ti koupí 300 kreditů, 25 dolarů dostane 1000 kreditů, $ 50, 2500 kreditů).

Ale pro některé, může i takový low-key on-line přístup není konkurovat setkávání s lidmi na živých společenských akcí, a to i ty, které připomínají rychlé datování triky z dob minulých.

Phillip Barker, 34, která studuje na magisterské studium oboru sociální práce, byl nedávno moderátorka v Chicagu na mě tak daleko lesbické, gay, bisexuální a transgender noci na Den divadla v Wicker Park. Zpočátku skeptický, on říkal, on nakonec zjistil, že je vzrušující.

"Byla to skvělá cesta," řekl pan Barker a dodal, že on se dozvěděl, že lidé by se mohl odvolat obvykle tak, že jeho typ může velmi dobře stát za zapojení. "Každý, kdo má opravdu dobrý příběh na akcii, když budete naslouchat."

Mezi snímky se sdíleným byly fotografie sám hrál volejbal (jeho dětský sen) a kódy zemí z 26 zemí navštívil, a uvnitř jeho chladničky, který zahrnoval vejce, zelenina, Red Bull a Dom Perignon.

"Chtěl jsem ukázat sebe v pozitivním způsobem, ale ve velmi realistickým způsobem, aby nebyli oklamáni dolů na silnici, když poznali mě," řekl pan Barker, jehož předložení vstřelil mu několik dat, včetně jednoho muže, s nimiž ještě komunikuje.

"To je to, co datování by měl vypadat," řekl. "Vezměme si malou probrat a dostat do srdce, kdo jsme. Nikdo Getting Any mladší. "