úterý, července 27

Manželství má přínosy pro zdraví


Manželství, Nový výzkum potvrzuje, může být dobré pro vaše zdraví.

Výzkumníci dotázaných více než 80.000 Američanů a zjistil, že lidé, kteří se nikdy neoženil bylo 58 procent větší pravděpodobnost, že zemře v průběhu osmi-leté studium než jejich vrstevníci ženatý.

Ve srovnání s lidmi, kteří žijí s jejich manžely na počátku studie, kteří byli rozvedení nebo oddělené bylo o 39 procent větší pravděpodobnost, že zemře během následných-Up období, a ovdovělých osob bylo 28 procent větší pravděpodobnost, že zemře.

Zatímco předchozí studie ukázaly souvislost mezi sociální propojenost a delší životnost, tato studie byla dostatečně velká, aby navrhnout specifické příčiny smrti. Výzkumníci používají data z roku 1989, National Health Interview Survey a data úmrtí certifikaci od roku 1997. Tento dokument bude zveřejněn v září v Journal of Epidemiology a Společenství v oblasti zdraví.

Korelace na manželství, nicméně, nevztahuje na případy rakoviny a plicních onemocnění. Výzkumníci neobsahoval homosexuálních párů nebo nesezdaných heterosexuálních párů žijících spolu.

Studyâ € ™ s spoluautor, Richard G. dle Kronick, z University of California, San Diego, navrhl, že â € œit může být, že tam je něco fyziologicky ochranný o bytí married.â €

Dle Kronick také navrhl, že lidé, kteří jsou zdravější, jsou s větší pravděpodobností vzít, a že manželství samo o sobě nesnižuje rizika.

http://www.telegram.com

4 geheimen voor passerende vrouw Tests