neděle, června 19

Nejžhavější nové datum stránky vzít náboženství, technologie


Chicago Tribune | 06.08.2006

CHICAGO - Teena Verbit si nemyslel, že její dcera byla někým chodí "nádherný".

Zatím napsala profil osobnosti na její dceru, a zaslali ji na Jdate.com, internetové stránky pro židovské singlů.

"Nemyslel jsem si, že by to udělal," Linda Verbit, 23, řekla její matka, "ale ona. Položila mě na Jdate."

Teena Verbit nyní schvaluje mladého muže, její dcera chodí. "Moje máma nikdy nestydí se mi říct svůj názor," řekla Linda Verbit, který žije u Philadelphie.

Hledání společník na webu není nic nového. Ale teď jsou rodiče skokem do online datování a dohazování hry, napsat profily svých dětí, a platí, že je zobrazena na stránkách catering na konkrétní náboženské nebo etnické pozadí.

"Moji rodiče mě podepsala" na Shaadi.com, řekl 30-letý Sejal Patel. Její otec dokonce zapsán Web-důvtipný přítele, aby mu pomohla po její profil na indické místě.

"Zdálo se, jako všichni na světě ví o mém profilu Shaadi dřív než já," říká Patel, který se začal dostat až 30 e-mailů denně. Její rodiče napsal profilu - říká se jí líbí rodinný piknik, vaření, pomáhal doma - a zaplatili za službu. Na webových stránkách stojí 110 dolarů ročně na platinové členství, které zahrnuje tučné tváří, záznam a osobní dohazování služby.

Ne každý si koupí na náboženské online datování lokalit.

"Raději se s nimi setkat jako osoba, nikoli profil," řekl 29-letý Ahmed Rehab, výkonný ředitel Chicago Rady americko-islámské vztahy.

Zatímco on navštívil Naseeb. Com, stále oblíbenější místo pro muslimy, Rehab není členem. Ani Ví rodiče tlačí těchto stránek na jejich děti, ale to by ho nepřekvapilo. "Je to schůdnou cestou pro muslimy pro vzájemná setkání," řekl.

Online datování je jedním z nejstarších na webu firmy, s nejznámější místa zažívá byt k mírnému nárůstu. Ale stránky se zaměřením na náboženství, rasy, etnického původu nebo se prudce zvýšily. V Shaadi. Com, například provoz vzrostl o 73 procent od června 2005 do června 2006, podle comScore Media Metrix, který měří internetové aktivity. Unikátní návštěvníci Jdate.com vzrostl o 43 procent v tomto období, a místo je tak zvyklý pracovat s takovými lidmi jako Teena Verbit, že ještě mají název pro ně: "Jmoms."

Celkově se počet datování lokalit se zvýšil na 1122 z 850 v červenci 2005, podle údajů z internetové stránky firmy Hitwise sledování