neděle, června 20

Američané si nechci být přátelé s nikým


Američané třetiny méně blízkých přátel a důvěrníků, než jen před dvěma desítkami let a počet lidí, kteří nic víc než zdvojnásobil - další znak můžeme být živé osamělejší, víc izolovaný život než v minulosti, průzkum je propuštěn dnes řekne.

Průzkum ukázal, že muži a ženy každé rasy, věku a vzdělání na úrovni vykazují méně blízkými přáteli, než stejný průzkum objevil v roce 1985.

Po zbytek jejich důvěrníky byly více pravděpodobné, že bude jejich nukleární rodiny, než v roce 1985, podle studie, ale intimity v rodině byl dole, také. Výsledky jsou hlášeny v červnovém čísle amerického Sociological Review.

"Ty obvykle nejsou vidět, že druh velkých společenských změn se za pár desítek let," řekl spoluautor studie Lynn Smith-Lovin, profesor sociologie na Duke University v Durhamu, NC

To není jen akademická cvičení: úzké vztahy slouží jako záchranná síť, řekla. "Ať už je to vyzvednutí dítěte v denní péče, nebo najít někoho, kdo by vám pomohl ven z města v hurikán, to jsou lidi, které jsou závislé na."

Linda Bickel může týkat. 33-rok-starý Detroiter je designer pro centrální reklamní agentuře. Její nejbližší důvěrníky jsou sestra a švagrová.

"Pro mě je to proto, že jsem vždy měla blízko rodiny," řekl Bickel. "I když jsem byla vdaná - jsem byl ženatý 10 let - budeme dělat věci společně se svou rodinou nebo naši blízcí přátelé. Neměli jsme velký kruh."

Jedno vysvětlení pro přátelství poklesu je to, že dospělí pracují delší dobu a ve společnosti méně. To se týká i žen, kteří kdy v domácnosti, mívali silnou komunitu sítí. Kromě toho dojíždí jsou delší, a sledování televize a používání počítače jsou v pořádku.

Co připojení k sousedům a společenské kluby úpadku, Smith-Lovin řekl: "Ze sociálního hlediska to znamená, že máte více lidí izolovaných v malém síť lidí, kteří jsou stejně jako oni."

Carissa Gaden, St Clair Shores psycholog, řekl ve čtvrtek, že více sužované životní styl přispívá k nedostatku dobré vztahy.

"Většina lidí je tak zaneprázdněn, že dnes možná nemají čas vychovávat vztahy. Osoba narazíte na na vaší dcery fotbal nemůže být osoba, kterou chcete říct, 'Hej, jsem skutečně znepokojuje, to ... ' na. "

Ale Gaden řekl, zatímco studie Duke ukazuje, lidé mají méně blízkých přátel, to neznamená, že lidé nechtějí je.

"Klienti pracuji s hodně hovořit o vztazích," řekla. "Lidé rozhodně chtějí ty úzké vztahy s jinými lidmi."

Osoby vztahů nebo nedostatek z nich - lze říci mnoho o osobě.

"Když jsem setkat se s někým, chci vědět o jejich vztahy, protože mi o tom, jak emocionálně zdravé jsou," řekl Gaden.

Výzkumného týmu zjištění jsou založena na otázky, které jsou přidávány do jednoho z národa je klasický postoj veřejného mínění, generální sociálního výzkumu, který na University of Chicago Národního Názor Centrum pro výzkum provedla každé dva roky od roku 1972.

Tváří v tvář-to-Face průzkumu bylo 1.467 lidí - národně reprezentativní vzorek - požádal spočítat a popsat všechny lidi, s nimiž by diskutovaná témata jsou pro ně důležitá v předchozích šesti měsících.

Otázka položená v roce 2004 byla stejná jako v roce 1985 požádal, ačkoli termín "projednán" může vést některé nedávné respondentů vynechat přátelství vzniklé e-mail, Smith-Lovin přiznal.

"Ale pokud budete potřebovat někoho, kdo vyzvednout dítě ze školky, protože nevíte jak dál v práci, není možné e-mail někoho v New Yorku," řekla.

Přidáno Detroiter Bickel: ty e-mail vztahy nejsou tak intimní.

"Způsob, jakým komunikují se liší," řekl Bickel, kteří e-maily kolej přáteli. "E-mail je tak snadné udržet mnoho lidí ve smyčce ve více ležérní způsobem. Vzhledem k tomu, pokud se dříve museli psát dopisy zůstat v kontaktu s lidmi, to bylo více osobní."

Sestavené ze Knight Ridder Noviny a USA Today.

Rit naar Isra�lische joodse meisjes Dating Arabieren Prevent